vrijdag 13 januari 2012

Niels Wubben wint brons op NK veldrijden

Naaldwijk - Zijn eerste deelname aan het Nederlands Kampioenschap veldrijden heeft Naaldwijker Niels Wubben een bronzen medaille opgeleverd. Een geweldige prestatie van de nog jonge Westlander die in 2011 het mountainbiken omwisselde voor het veldrijden.

Lars Boom
De voortekenen in het Brabantse Huijbergen waar de NK dit jaar werden gehouden waren al veelbelovend. Op grond van zijn recente prestaties mocht Wubben starten vanaf de eerste startrij naast Rabobank- Giant –Offroad ploeggenoot en gedoodverfd winnaar Lars Boom. Samen met Boom wist Wubben al snel een gat te slaan met de rest van het veld. In de derde ronde over het mooie, gevarieerde parcours rond de Nootjesberg waarin hoogteverschil, harde stukken en zanderige bodem, gaf Lars Boom nog wat gas. Die demarrage was Niels Wubben even te machtig. In het vervolg van nog zes ronden bleef de ongenaakbare Boom weg en werd (ondanks een val in de voorlaatste ronde) met overmacht voor de zesde achtereenvolgende keer Nederlands kampioen.

Dolblij
Thijs van Amerongen wist als enige in het veld Niels Wubben nog te achterhalen en te passeren waarmee hij beslag legde op het zilver. Hierdoor moest Niels Wubben zich tevreden stellen met het brons. Daar was hij overigens dolblij mee. Het kamp Wubben had niet op een podiumplek gerekend maar de veldrijder zelf had er vooraf wel degelijk zijn zinnen op gezet. ‘Jazeker’, aldus de dolgelukkige bronzen medaillewinnaar, ‘stiekem had ik mijn zinnen gezet op een podiumplek en ik ben dan ook enorm blij dat het is gelukt.’ Wel was hij helemaal versleten na afloop. Kon geen “pap” meer zeggen, maar rond de ceremonie protocollaire was hij al weer het heertje en breed lachend nam hij zijn medaille in ontvangst.

Trots
De komende weken staan er nog meer belangrijke wedstrijden op het programma voor de ambitieuze veldrijder. Zo rijdt hij komend weekend een wereldbeker wedstrijd in Frankrijk, waarna nog een wedstrijd volgt in Hoogerheide. Het laatste weekend van de maand januari zijn alle ogen gericht op het Belgische Kockzijde waar dit jaar de wereldkampioenschappen worden gereden. Met deelname van Niels Wubben, een Westlander waar we trots op mogen zijn en waar we, als de voortekenen ons niet bedriegen, nog veel van zullen gaan horen. (Cent Wageveld) © Tekstbureau Westland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten