zaterdag 19 november 2011

Hoera, Sinterklaas is weer in het (West)land!

Afgelopen zaterdag, u hebt het allemaal op televisie kunnen zien, maakte Sinterklaas weer zijn opwachting in Nederland. Direct nadat hij in Dordrecht was ingehaald trok de sint naar Westland waar hij in verschillende kernen feestelijk werd ingehaald, zoals bijvoorbeeld in Naaldwijk.

Pepernoten
‘Oef, gelukkig.’ Een kreet diep uit het hart van de vijfjarige Charlotte, afgelopen zaterdagmiddag op het Wilhelminaplein in Naaldwijk. Even zag het er naar uit dat de Sint vanwege problemen onderweg helemaal niet zou komen. Problemen over de pepernoten aan boord van de boot van Sinterklaas. Die waren weg. Ja en Sinterklaas zonder pepernoten is als eh… het Westland zonder kassen, dat kan gewoon niet. Gelukkig kon er met behulp van de brandweer Westland snel wat aan worden gedaan en werd vlug een nieuwe voorraad van dat lekkers besteld en geleverd op het dak van de brandweerkazerne.

Brandweerauto
Zo kon de Sint, zij het met enige vertraging, toch aan zijn rijtoer beginnen die, tot grote vreugde van Charlotte en honderden andere kinderen eindigde op het plein. Ook hierbij was de brandweer weer behulpzaam. De oude baas werd namelijk met een prachtige oude rode brandweerauto vervoerd. Al van ver hoorden de toeschouwers op het Wilhelminaplein de sirene die zijn komst aankondigde. De prachtige antieke auto stond nog niet stil of Sinterklaas stapte er al uit om een rondje langs de wachtende kinderen te maken die hem enthousiast toezongen.

Winkelrijk
Hierna betrad de Sint het podium voor de officiƫle ontvangst. Hij werd welkom geheten namens de Naaldwijkse winkeliersvereniging door Alex van Alphen en namens de gemeente Westland door wethouder Theo Duijvestein. Beiden hadden hartelijke woorden voor de Sint en een boodschap. Of hij toch vooral zijn sinterklaasinkopen in Naaldwijk Winkelrijk wilde doen. De Sint knikte goedkeurend. Gezien het ruime aanbod dat Naaldwijk de consument biedt een goede gedachte.

Handje geven

Na de officiĆ«le intocht konden de kinderen zich naar hartenlust uitleven bij de verschillende spelletjes die, met dank aan de scouting, konden worden gespeeld. De klimtoren was erg in trek, maar dat vond Charlotte maar niets. Nee, zij wist wel wat ze als eerste ging doen: proberen Sinterklaas een handje te geven en dan zwartepietenmutsenballengooien. ‘En ik gooi ze allemaal om, zeker weten.’ (Cent Wageveld) © Tekstbureau Westland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten