dinsdag 7 juni 2011

Bijna is het zover...

Westland – Het zijn spannende dagen voor onze twee Westlands getinte Roparun teams. Zowel bij Team 97 Roparunteam Flora Holland als bij Team 137 Westland Olympus ‘70 neemt de spanning toe. De Roparun, het echte werk, komt er nu met rasse schreden aan. Deze week vertelt Wietske van der Lans, loopster van team 137 u over de uren voor het startschot valt en stelt zij de mensen van haar team aan u voor.

Startfeest
‘Ja, eindelijk is het dan bijna zover. Aanstaande zaterdag gaat het dan allemaal echt gebeuren. Vrijdag moeten wij, deelnemers aan de Roparun 2011, lopers, begeleiders, allemaal, onze spullen inleveren en dan zaterdagochtend vroeg gaan we eindelijk op weg naar Parijs. Als u ons wilt komen uitzwaaien kan dat hoor. We drinken om half acht nog een kopje koffie. Dan weten we zeker dat de chauffeurs wakker zijn. En om klokslag acht uur vertrekken we vanaf garage De Wittebrug in Kwintsheul. De grote rode Roparunteam 137 Westland Olympus ‘70 bus zal bij toerbeurt bestuurd worden door Cees Duijndam en Peter van Ruijven. In Parijs aangekomen beginnen we trouwens met een groot startfeest. Je kunt je feessie alvast maar gehad hebben nietwaar? Aan dat feest zit gekoppeld, niet veel later, de voor hardlopers bijna onmisbare pastaparty en dan... wordt het tijd voor het echte werk.

Start
Zo rond half acht zaterdagavond valt voor ons team het startschot. Onze camper waar Nico Hagman de scepter slaat, is vanaf dat moment voor ons het belangrijkste plekje op aarde. Ons rustpunt, ons toevluchtsoord. Het is hier waar de catering wordt verzorgd. De plek om bij te tanken. Leontine en Edith gaan er vanaf hier alles aan doen om ons, de lopers, op en top te verzorgen met de juiste voeding. Onze startloper is volgens de planning Marc de Heij. Onder luide aanmoediging van ons hele team en alle teams die nog na ons zullen starten, gaat hij er vast een vliegende start van maken. Op de fiets wordt hij dat eerste stuk begeleid door Jacqueline Molenaar en Tres Duijndam. Terwijl Mark de eerste kilometertjes afwerkt, draait Luuk Redel ons personenbusje het parcours op. Aan boord de lopers Stef van Kempen (onze captain), Toke van Ruijven en Theo van der Knaap. Kaartlezer Hans van Adrichem zal zorgen dat de Luuk de juiste weg kiest, zodat er geen kilometer te veel wordt gelopen. Ja, we lopen en fietsen graag, maar 530 km in zo'n 40 uur is toch wel genoeg. We zijn dan ook superblij dat Margret van Ruijven en Theo Pronk meegaan om zich over onze vermoeide spieren te bekommeren.

Team twee
Ondertussen gaat team twee onder leiding van onze tweede teamcaptain Marie-Anne Zwinkels naar het eerste wisselpunt. Zo'n 40 km verderop. Het zal inmiddels rond middernacht zijn als daar de eerste wissel plaats vindt. De eerste loper van team twee staat daar dan al te popelen om te starten. Marc van Heijningen, de snelste loper die wij aan boord hebben, zal het denkbeeldige stokje overnemen. Samen met de fietsers Barend (van de boekenstal) en Marie-Anne gaat hij de donkere nacht in. In het busje wordt ook gewisseld. Een nieuwe chauffeur, Martin Kooijman met als kaartlezer Ron van Schaik, is verantwoordelijk voor de strakke kilometer wissel. Ondertussen zitten de overgebleven lopers van team twee met smart op hun eerste kilometer te wachten. Vragen, vragen, vragen.

Rookies
Onzekerheden te over. Hoe voelen de benen. Hoe loopt het parcours hier. Is het nog vlak of hebben wij de eer van de eerste klimmetjes. Paul Schoenmaker, onze trainer en Corry de Haan onze sterkste loopster zullen op dat moment mij vast en zeker nog wel een keer rustig toe spreken, er zo voor zorgen dat ik mijn zenuwen voor mijn allereerste kilometer Roparunnen onder controle kan houden.
Voor een groot deel van ons is team is de Roparun gesneden koek. De laatste weken werden er door de routiniers tijdens de training vele sterke verhalen over de afgelopen vier edities opgehaald. Maar Peet, Cees, Tres en mijn persoontje zijn Rookies, debutanten. voor ons is het de eerste Roparun. Als loper dan. Ikzelf ben ruim tien jaar geleden al twee keer mee geweest als verzorger. In de tijd dat er nog van Rotterdam naar Parijs werd gelopen. Toch heel wat anders, lopen lijkt me nog vermoeiender dan begeleiden. We gaan het meemaken.’

Bijdrage Nog steeds kunt u Roparun Team 137 Westland Olympus ‘70 steunen. Stort uw bijdragen op ING rekening 3777208 t.n.v. Lopersgroep Naaldwijk. Meer info over de Westlandse Ropateams vindt u op de eigen websites van de teams, die trouw onderhouden worden door Alphons Dashorst: http://www.roparunteam97.nl. en http://www.westland-olympus70.nl/. (Cent Wageveld)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten