woensdag 15 juni 2011

VTM Telecomloop ontvangt deelnemers uit Amerika

Maasdijk - De VTM Telecomloop die dit jaar op zaterdag 25 juni plaatsvindt in Maasdijk, verheugt zich in deelname uit Amerika. Om precies te zijn uit de staat Texas. Enige tijd geleden ontving Patrick van Koppen, medeorganisator van de wedstrijd, een e-mail van het echtpaar Richard en Mary Flores met de vraag of ze aan de VTM Telecomloop konden deelnemen. Uiteraard was het enthousiasme groot over de overzeese reactie. Zó groot dat het echtpaar nu op uitnodiging van de organisatie komt meelopen. Richard (57) en Mary (55) brengen een aantal dagen in juni hun vakantie door in Noordwijk. Op de vraag, waarom ze komen hardlopen in Maasdijk, antwoordden ze: ‘Als we op vakantie zijn, proberen we altijd mee te doen met een lokale wedstrijd. Zo zien we het land dat we bezoeken van een andere kant en bevinden we ons onder sportgenoten. We kijken er naar uit om de Nederlandse cultuur te leren kennen en we zijn zeer vereerd dat we uitgenodigd zijn!’

Parcoursrecord
Richard doet mee met de 15 km van de VTM Telecomloop en Mary loopt de 5 km bij de Kester & Partnersloop. Richard, die in het dagelijks leven leraar is, hoopt zijn PR van gemiddeld 93 minuten te doorbreken. Het parcoursrecord dat op naam staat van Hilaire Tirempeba (43.55) laat hij ruimschoots ongemoeid, maar de belangstelling en deelname van het Amerikaanse echtpaar wordt enorm gewaardeerd door de organisatie. ‘Leuk om te zien dat de site www.vtmtelecomloop.nl van zo’n verre afstand gevonden wordt,’ aldus PR medewerkster Joke Wageveld. ‘We hopen Richard en Mary kennis te laten maken met een stukje Westlandse gastvrijheid!’

VTM Telecomloop – ‘Een Dijk van een Loop’
Er kan deelgenomen worden aan 3 afstanden: de 15 km VTM Telecomloop, de 5 km Kester & Partnersloop en voor de jeugd tot en met 12 jaar is er de Beekenkamp Jeugdloop over 1,5 km. Zowel de VTM Telecomloop als de Kester & Partnersloop maakt deel uit van het Ekwadraat Reclame Run Circuit respectievelijk het Ekwadraat Reclame 5km Circuit.

De gezelligste loop van het Westland

Deze hardloopwedstrijd staat alom bekend als de gezelligste loop binnen het Westland. Iedere hardloper kan na de finish op het 'Malieveld van Maasdijk' buiten in een gezellige ambiance op de sportieve inspanningen terugkijken. Deelnemers ontvangen een functioneel loopshirt dat inmiddels bekend staat als een ‘collectors item’. Dit jaar kan met de loterij op de startnummers een iPad gewonnen worden. Zie voor meer informatie en inschrijving: www.vtmtelecomloop.nl. Met ingang van 2011 wordt de uitslagenverwerking van de VTM Telecomloop en de Kester & Partnersloop uitgevoerd met de SAW-chip. Eenmalige kosten voor de herbruikbare chip bedragen 3,00 Euro.

Wandelen
Voor liefhebbers van wandeltochten is er eveneens op 25 juni het Maarel Orchids Sportief Wandelen. Dit wandelevenement wordt dit jaar gecombineerd met de Vertomars in Maassluis. Er is keuze uit maar liefst zes afstanden, namelijk: 5, 10, 15, 25, 40 en 50 km. Deze tochten voeren door de prachtige omgeving van Midden Delfland en omstreken. Inschrijven kan op 25 juni vanaf 7.30 uur in wandelcentrum V.T.M. aan de Dr. Albert Schweitzerdreef 475 in Maassluis. Om 8:00 uur kan er daadwerkelijk gestart worden met één van de zes wandeltochten. (Joke Wageveld - ©2011 Tekstbureau Westland)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten